KNAUF pregradni zidovi

Knauf pregradni zidovi

Knauf pregradni zidovi su idealno rješenje za unutarnje pregrađivanje prostora bilo da se radi o novogradnji ili adaptaciji stanova. Gradnja Knauf suhomontažnim sistemima je idealno rješenje za sve Vaše potrebe jer su njegove glavne prednosti:
neograničene mogućnosti dizajna, brza izrada, zvučna i toplinska izolacija, a najveća prednost suhe gradnje kod adaptacija stanova je da nema puno građevinskog otpada te prostor ostaje čist i može se odmah koristiti.

Knauf pregradni zidovi

Knauf pregradni zidovi izrađuju se tako da se metalna potkonstrukcija jednostruko ili dvostruko oblaže gipskartonskim pločama. U međuprostor se obično postavlja kamena vuna kako bi se postigla toplinska i zvučna izolacija, ali se tu ugrađuju i sve instalacije tako da nije potrebno naknadno rušenje zidova kao što je slučaj kod klasične gradnje. Knauf pregradni zidovi mogu služiti i kao zidovi između dva stana ili kao instalacijski zidovi za ugradnju sanitarija. Oni su također optimalna zaštita od požara jer gips ne gori a najveća prednost izgradnje Knauf suhomontažnim sistemima je brzina izrade. Nema čekanja da se zidovi osuše pa je neposredno nakon montaže i bojanja zidova moguče useljenje.

Knauf pregradni zidovi

Knauf pregradni zidovi iako su lagana konstrukcija, mogu nositi teret kao što su slike, police, viseći ormarići i sl. ukoliko se postave na posebne Knauf tiple predviđene za nošenje takvog tereta. U kombinaciji sa izolacijom oni postaju optimalna zaštita od buke, topline/hladnoće, požara i regulatori klime.